Scrisoare către viitorul Marketing Designer

Ilinca la stilou, Designer la Pixelgrade de trei ani, mereu curioasă de ce oamenii fac ce fac și prima care ia creionul în mână să înceapă o schiță a planului pentru cucerirea Pământului. Jongleur part‐time în ale ilustrației și fotografiei, cu peste 100 de carioci la purtător.

În ultimele luni, astrele s‐au aliniat într‐un fel în care nu am bănuit vreodată: din toamnă îmi voi încerca curiozitatea la Londra. Scriu această scrisoare, deci, pentru că suntem în căutarea unui creativ care ar putea prelua hățurile de Marketing Designer @Pixelgrade, cu mine alături în primii pași în ograda noastră.

De trei ani sunt mamă la câteva din temele noastre WordPress: cercetez ce mai e pe piață, adun date, le filtrez, analizez și apoi îi dau bice cu o propunere pentru un nou produs. Dar mai e viață și după UX Design: marketing marketing marketing, că degeaba faci o mănușă dacă o vinzi la șerpi.

George, el e George.

Băieții ăștia m‐au învățat că dacă scrie “design” undeva, nu înseamnă că o să stai toată ziua să împingi pixeli (salutări profesorului meu de Baze de Date care mi‐a zis că sunt “aia cu Paint‐ul”), ci mai trebuie să și înțelegi “de ce”-ul din spatele a ceea ce faci. Poziția de Marketing Designer nu face excepție: stai cu strategia într‐o mână, creativitatea în cealaltă și abia apoi cu ultima mână deschizi Photoshop‐ul. 

Cu uneltele astea la îndemână, fii pregătit pentru discuții legate de campanii îndrăznețe precum Pixelgrade Woof, o joacă à la Art Director‐ul pentru pagina de About, vizualuri și goodies pentru postările de pe blog sau orice alt loc în care ne arătăm fața (digital sau nu), fotografii cu viața de zi cu zi din conacul Pixelgrade și în pauze pereți și scaune IKEA care așteaptă să fie mâzgâliți.

Biroul meu. Da, am aruncat niște insigne pe masă ca să fie mai dezordonat. Doar insignele.

Ziua mea, spre exemplu, arată cam așa: iau tramvaiul până la muncă, în timpul ăsta îmi verific mail‐ul, răspund la ce se poate de pe telefon, apoi mă pun pe citit. Ajung la birou, mă așez la bancul de lucru, îmi fac listuța de todo‐uri pe un post‐it și îi dau bice. Nu prea trece o zi fără să fac vreun material pentru articolele de pe blog sau o postare pentru Instagram, cam asta e pâinea pe care o mănânc în fiecare zi.

După, Oana sau Andrei, Marketing Aficionados, îmi propun să vedem ce lucruri mai putem trimite cu scrisorile de “Thank you” pentru clienți: o insignă, un sticker, un tricou, un colț de elefant cu pixelul pe el. Tot ei îmi spun că ar vrea să încerce niște reclame pe Facebook, așa că hai să vedem cum arătau celalalte și ce putem face diferit ca să mai mișcăm acul. George, viitorul tău coleg pe Design, tocmai a tăiat panglica la o temă nouă pe shop, ceea ce înseamnă că va trebui să fac prezentarea și ar fi util să și testez produsul pe îndelete înainte. Și lucrurile tot se învârt așa până când mă întind în hamac 5 minute că să îmi ordonez mintea.

Cu gașca Pixel: la munte și la mare 🙌

În ceea ce privește Pixelgrade, las acest cuib creativ cu dorința de a mai sta încă puțin, de a mai da înapoi oleacă mai mult decât mi s‐a oferit pentru a crește ca Designer: răbdarea colegilor în a împarți cu mine frânturi din ce știu ei, resurse nenumărate de la cărți până la cursuri, un laborator digital în care am dat lovitura cu ideile și experimentele mele, dar m‐am lovit și cu capul de prag. Toate astea s‐au întâmplat într‐un echipaj care are suficiente urechi să asculte și minți deschise care să pună în mișcare orice idee.

Dacă vrei să citești scrisoarea asta și în format fizic și să ne vezi casa și căteii, scrie‐i Oanei pe e‐mail sau trimite‐ne și tu o scrisorică dacă te simți inspirat. Sau trimite ce vrei până la urmă. După, o să te auzi mai întâi cu Oana pentru o discuție de meet‐and‐greet, iar apoi cu mine sau George ca să intrăm mai bine în pâinea design‐ului.